VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parcursul european al Republicii Moldova și securitatea energetică, pe agenda șefei statului

Cooperarea în domeniile economic, al protecției mediului și cel energetic și parcursul european al Republicii Moldova au fost subiectele discutate de președintele R. Moldova, Maia Sandu, cu Cancelarul Federal al Austriei, Karl Nehammer. Întâlnirea a avut loc, luni 22 august, în marja Forumului European de la Alpbach, unde Maia Sandu a ținut un discurs despre viitorul Europei.

Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale dintre țările noastre, despre cooperarea moldo-austriacă și despre parcursul european al Republicii Moldova, în contextul obținerii statutului de țară candidată la UE.

„Șefa statului a mulțumit autorităților austriece pentru susținerea demersului de integrare europeană a Republicii Moldova și pentru sprijinul de care țara noastră a beneficiat de-a lungul anilor prin intermediul Agenției Austriece de Dezvoltare”, se menționează în comunicatul instituției prezidențiale.

De asemenea, oficialii au convenit să avanseze cooperarea în domeniile economic, al protecției mediului și cel energetic, pentru dezvoltarea energiei regenerabile. De asemenea, cele două țări vor continua realizarea proiectelor de reabilitare a infrastructurii regionale.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, luni 22 august, la deschiderea Forumului European de la Alpbach, Austria, cu genericul „Noua Europă”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.