VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: „Numai împreună putem construi o Europă puternică și durabilă”

Pe 22 august, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a luat cuvântul la Forumul European, care are loc la Alpbach, Austria. În discursul său, Sandu a cerut Uniunii Europene să consolideze structurile de stat, să lupte împotriva corupției și să ocupe un loc mai proeminent pe arena internațională. „Numai împreună putem construi o Europă puternică și durabilă”, a spus ea.

„Peste câteva zile, Ucraina va sărbători Ziua Independenței. Orice țară trebuie să-și sărbătorească această zi în pace, în prezent, însă acolo are loc un război. Ucraina nu luptă doar pentru a-și apăra libertatea și independența, ci ne apără pe noi toți – Moldova și UE. Trebuie să sprijinim Ucraina prin întărirea spatelui frontului”.

La forumul european Alpbach, care este organizat anual din 1945 și care reunește peste trei mii de paricipanți din 50 de țări, Maia Sandu și-a exprimat îngrijorarea în contextul riscurilor pe care le prezintă războiul și care pune în pericol întreaga omenire, inclusiv Republica Moldova.

„Republica Moldova este o țară slabă, nu avem un sistem de apărare serios, avem structuri de stat slabe, încercăm să monitorizăm situația, să vedem riscurile și să încercăm să ne pregătim pentru a le face față. Am depus cerearea de aderare la UE pentru că noi credem că UE este un proiect de pace, nu doar un proiect de democrație.”

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.