VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În grădinițele din Chișinău costul alimentației zilnice ar putea fi majorat până la 60 de lei

Costul alimentației pentru un copil în grădinițele din Chișinău ar putea crește până la 60 de lei. În luna martie a acestui an, a fost 40 de lei, a declarat Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției principale Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău. Anunțul a fost făcut în cadrul unei dezbateri publice privind începutul anului școlar.

Oficialul orașului a precizat că „până la sfârșitul săptămânii vor fi evaluate contracte și prețuri pentru produsele din meniu, eventual și Primăria Chișinău va apela la guvern [pentru ajutor]”.

Pavaloi a mai adăugat că cea mai mare problemă este lipsa personaluluiu. Potrivit acestuia, municipalitatea a solicitat anul trecut 400 de specialişti de la Ministerul Educaţiei, însă doar 110 au venit la muncă.

„Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm în domeniul resurselor umane este lipsa personalului de sprijin. Lucrătorii unităților alimentare din instituțiile de învățământ preșcolar sunt persoane în vârstă de pensionare. Salariul pentru această categorie de angajați este umilitor”, a comunicat Andrei Pavaloi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.