VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Elveția și PNUD vor finanța patru noi soluții digitale pentru îmbunătățirea e-serviciilor

PNUD Moldova a selectat câștigătorii apelului de propuneri lansat în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică și Optim – Oportunități prin tehnologii și inovație în Moldova, un proiect al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare SDC, implementat de HELVETAS Swiss Intercooperation.

Vor beneficia de finanțare următoarele patru soluții digitale:

  • M Grinder ICT va dezvolta un sistem proactiv de securitate cibernetică bazat pe inteligență artificială pentru bănci, apoi îl va extinde în alte industrii.
  • Simpals va dezvolta un serviciu escrow pentru platforme digitale de vânzare și comerț electronic în Moldova, cu scopul de a crește încrederea publicului în tranzacțiile online.
  • Power IT și Universitatea Americană din Moldova vor dezvolta o soluție educațională menită să îmbunătățească învățământul la distanță în învățământul superior.
  • XY Incubator va îmbunătăți platforma digitală deja existentă pentru învățarea antreprenoriatului, Academia XY și o va integra în programele de studii ale universităților, pentru a promova antreprenoriatul în rândul tinerilor.

Valoarea totală a granturilor acordate este de 152.200 de dolari, dintre care 99.000 de dolari sunt oferiți de HELVETAS Swiss Intercooperation. Sprijinul financiar oferit pentru fiecare soluție nu depășește 40.000 de dolari și este complementat de o contribuție egală monetară sau non-monetară din partea companiilor TIC selectate.

PNUD lansează periodic apeluri de propuneri în cadrul Programului său „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”, pentru a încuraja sectorul privat TIC din Moldova să genereze soluții inovatoare pentru digitalizarea serviciilor digitale publice și private, precum și soluții IT pentru sectorul non-IT.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.