VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Papa Francisc s-a întâlnit cu al doilea ierarh al BOR, mitropolitul Antonie

Papa Francisc s-a întâlnit vineri cu mitropolitul Antonie, al doilea ierarh ca importanţă din structura Bisericii Ortodoxe Ruse, înaintea unui summit de luna viitoare în cadrul căruia liderul de la Vatican urmează să se întâlnească şi cu patriarhul Kirill, care susţine războiul din Ucraina, informează Reuters.

Papa Francisc va participa la un congres al liderilor religioşi care va avea loc în capitala Kazahstanului, Nur-Sultan, în perioada 13-15 septembrie, unde speră că se va întâlni şi cu patriarhul Kirill al Rusiei.

Bulat Sarsenbaiev, directorul organizaţiei kazahe care organizează congresul religios, a declarat pentru Astana Times că patriarhul Kirill şi-a confirmat prezenţa la acel eveniment.

Patriarhul Kirill, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a sprijinit cu entuziasm invadarea Ucrainei de către Rusia şi a spus că ţara lui reprezintă un bastion împotriva unui Occident pe care el îl consideră decadent.

Poziţia patriarhului Kirill în această chestiune a provocat o ruptură cu Vaticanul şi a declanşat o rebeliune internă ce a dus la ruperea unor legături cu anumite biserici ortodoxe locale din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR).

Papa Francisc, care a spus că acest conflict este „un război de agresiune crud şi lipsit de sens”, plănuia să se întâlnească cu patriarhul Kirill pe 14 iunie la Ierusalim, dar şi-a anulat vizita în Israel la sfaturile diplomaţilor de la Vatican.

Papa Francisc şi patriarhul Kirill s-au întâlnit o dată, în Cuba, în 2016 – prima întâlnire între un papă şi un lider al Bisericii Ortodoxe Ruse după Marea Schismă din 1054.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.