VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Culturii a efectuat o vizită de lucru în raionul Dondușeni

Sergiu Prodan, ministrul Culturii, însoțit de reprezentanți ai Guvernului, a efectuat o vizită de lucru în raionul Dondușeni. Fiind însoțiți de reprezentanți ai conducerii raionului, oficialii au mers în satele Țaul, Corbu și Cernoleuca, unde se află mai multe monumente de arhitectură de importanță națională, cum ar fi Conacul Pommer, Conacul Cazimir, clădirea școlii de meserii din s. Corbu, casa pictorului Igor Vieru, Parcul dendrologic din Țaul, care e unul din cele mai mari parcuri din Europa, având o suprafață de 46,2 ha cresc peste 150 de specii și forme de arbori și arbuști.

Ministrul Culturii a atras atenția asupra faptului că patrimoniul cultural și natural al raionului este inestimabil și reprezintă o resursă o resursă importantă pentru dezvoltarea turismului și promovarea imaginii Republicii Moldova.

Cultura are nevoie de multă susținere și de o regândire a mecanismelor de finanțare și întreținere a patrimoniului, a concluzionat ministrul Prodan la încheierea vizitei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.