VOCEA CARE NE UNEȘTE

FAO va mobiliza resurse pentru a ajuta fermierii din țara noastră

Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a avut o întrevedere cu Tudor Robu, reprezentantul adjunct al FAO (Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite)  în Republica Moldova. Oficialii au discutat despre măsurile de sprijin ce ar putea fi oferite de FAO pentru fermierii țării noastre în contextul fenomenului de secetă și a crizei din regiune.

În discuții, ministrul Vladimir Bolea a transmis mulțumiri pentru suportul necondiționat al FAO oferit în scopul dezvoltării sustenabile a sectorului agroalimentar în Republica Moldova. Totodată, a menționat importanța sprijinului de urgență acordat de FAO pentru fermieri în scopul atenuării efectelor perturbării în lanțurile de aprovizionare, urmare a conflictului din Ucraina.

Reamintim că, FAO a alocat sprijin de urgență în valoare de 500 de mii de dolari pentru a susține capacitatea gospodăriilor vulnerabile prin furnizarea de inputuri agricole și prin realizarea transferului de cunoștințe.

„Până pe 15 septembrie curent,  trebuie să fie distribuite producătorilor agricoli semințele de grâu de toamnă și furajele concentrate. În acest sens, este necesară identificarea raioanelor și localităților pentru livrarea ajutorului material. Am convenit asupra efectuării unui studiu care să identifice cele mai vulnerabile raioane în baza a două criterii: Indicele de Deprivare a Ariilor Mici și Coeficientul Hidtrotermic”, a menționat Tudor Robu.

El a mai declarat că, în următoarea perioadă vor fi realizate eforturi de mobilizare a resurselor financiare adiționale la sprijinul de urgență.

Articole similare

spot_img

cele mai populare