VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Papa Francisc merge într-o vizită apostolică în Mongolia

Capul Bisericii Catolice pleacă în această seară într-o vizită apostolică de patru zile în Mongolia. Este prima vizită a unui suveran pontif în această țară asiatică, unde oficial sunt înregistrați doar 1500 de catolici, religiile predominante ale Mongoliei fiind budismul și șamanismul. Anterior presa scria că, la întoarcere, Papa de la Roma ar putea avea o întâlnire fulger, pe un aeroport din Moscova, cu Patriarhul Rusiei, Kiril.  

În capitala Mongoliei, Ulan Bator, Papa FRncisc va avea parte de o întâlnire la nivel oficial. Agenda vizitei, care va începe sâmbătă, 2 septembrie, cuprinde întâlniri cu oficialitățile statului, cu reprezentanții Bisericii catolice și o întâlnire ecumenică și inter-religioasă. Duminică, papa va oficia Sfânta Liturghie la ”Steppe Arena” din Ulan Bator, iar luni va vizita un centru de caritate.

La sfâșritul lunii iulie, presa rusă scria că, la revenire din Mongolia, Papa Francisc ar putea avea o întâlnire fulger cu Patriarhul Kiril al Rusiei pe unul dintre aeroporturile din Moscova. Aceste informații nu au fost confirmate deocamdată de niciuna din biserici.

Papa Francisc și Patriarhul Rusiei, Kiril, s-au întâlnit, pentru prima dată, în 2016, tot în aeroport. Este vorba despre aerogara din Havana, Cuba. Întrevederea, care a durat două ore, a fost una istorică, fiind prima întâlnire a unui cap al Bisericii Catolice cu un patriarh rus.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.