VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Papa Francisc, gata pentru o întâlnire fulger cu patriarhul rus Kiril

Capul Bisericii Catolice este gata să aibă o întâlnire fulger cu patriarhul rus Kiril în unul dintre aeroporturile din Moscova, acolo unde, peste o lună, avionul suveranului pontif va face o escală pentru alimentare în cursa spre Mongolia, dar și când va zbura înapoi. Anunțul a fost făcut de Agenția TASS, care face referire la președintele Uniunii Mondiale a Staroverilor (n.r. ortodocși ruși de rit vechi), Leonid Sevastianov.

Acest lucru ar putea să se întâmple în perioada 31 august – 4 septembrie, când Papa Francisc urmează, conform actualei agende, să facă o vizită apostolică în Mongolia.

”Papa propune să nu se mai amâne, să se întâlnească cu Patriarhul Kiril pe unul dintre aeroporturile din Moscova, în Domodedovo sau Vnukovo, când va zbura spre Mongolia. Atunci el se va afla la Moscova pe unul dintre aeroporturile pentru realimentare”, a declarat Sevastianov.

Presa rusă scrie că mai aproape de vizită în Mongolia va fi clar dacă întâlnirea dintre cei doi prelați va avea loc în drum spre Mongolia sau înapoi.

Propunerea de a se întâlni pe unul dintre aeroporturile din Moscova evită dificultățile și confruntările asociate organizării vizitelor oficiale ale Papei în Rusia. Acest format al întâlnirii va permite ca aceasta să aibă loc într-o zonă de tranzit neutră și nu va provoca reacții negative din partea oponenților vizitei pontifului.

Papa Francisc și Patriarhul Rusiei, Kiril, s-au întâlnit, pentru prima dată, în 2016, tot în aeroport. Este vorba despre aerogara din Havana, Cuba. Întrevederea, care a durat două ore, a fost una istorică, fiind prima întâlnire a unui cap al Bisericii Catolice cu un patriarh rus.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.