VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Papa Francisc îi cere lui Putin să oprească „spirala morții”. Ce i-a cerut Suveranul Pontif și lui Zelenski

Papa Francisc a făcut un apel către președintele rus Vladimir Putin să oprească „această spirală de violență și moarte” în Ucraina, spunând că criza de acolo riscă o escaladare nucleară cu consecințe globale incontrolabile.

Suveranul Pontif a ținut o predică publică în Piața Sfântul Petru de la Vatican, duminică, 2 octombrie, acestea fiind unele dintre cele mai puternice remarci pe care le-a făcut de la invazia din 24 februarie.

Papa spune că este „absurd” că lumea se confruntă cu o amenințare nucleară și cere o încetare a focului „în numele lui Dumnezeu”, el făcând apel la președinții rus și ucrainean să găsească o cale de ieșire din criză.

Într-un mesaj dedicat Ucrainei, Papa a făcut, de asemenea, apel la președintele ucrainean Volodimir Zelenski să fie deschis oricărei „propuneri serioase de pace”.

Luna trecută, aflat într-o vizită în Kazahstan, Papa a denunțat războiul „nebun și tragic” din Ucraina. 

„Vin în momentul războiului nebun şi tragic provocat de invadarea Ucrainei, în vreme ce alte confruntări ameninţă epoca noastră. Vin să amplific strigătul atâtor persoane care imploră pacea”, a declarat Papa în discursul său în faţa autorităţilor şi a corpului diplomatic în capitala kazahă. Kremlinul nu a avut nicio reacție deocamdată la comentariile papei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.