VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Papa Francisc: Ajută iubitul popor ucrainean pe drumul lui către pace și adu lumina Paștelui asupra poporului Rusiei

Papa Francisc le-a cerut duminică, în cadrul mesajului său tradițional „Urbi et Orbi” de Paște pentru lumea întreagă, rușilor să caute adevărul despre invazia țării lor în Ucraina și a făcut apel la dialog între israelieni și palestinieni, ca urmare a violențelor recente.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a rostit binecuvântarea Urbi et Orbi în Piața Sf. Petru, în fața a 100.000 de oameni. 

El a vorbit despre „întunericul și tristețea în care, mult prea adesea, lumea noastră se află” și s-a rugat la Dumnezeu pentru pace. 

„Ajută iubitul popor ucrainean pe drumul lui către pace și adu lumina Paștelui asupra poporului Rusiei”, a spus acesta.  El i-a cerut lui Dumnezeu să „aline pe cei răniți și pe toți cei care au pierdut apropiați din cauza războiului, și să permită întoarcerea prizonierilor în siguranță la familiile lor. Deschide inimile întregii comunități internaționale pentru a încerca să încheie acest război și tot conflictul și vărsarea de sânge din lumea noastră”. 

Precum a făcut-o la fiecare sărbătoare a Paștelui, Francisc a cerut pace în Orientul Mijlociu, apelul său fiind mai urgent datorită ultimelor violențe din Ierusalim și din schimburile de focuri peste graniță în care au fost implicate Israelul, Libanul și Siria. 

„În această zi, Doamne, îți încredințăm orașul Ierusalim, primul martor al reînvierii Tale. Îmi exprim profunda îngrijorare în privința atacurilor din aceste ultime zile care amenință speranța unui climat de încredere și respect reciproc, necesar pentru a relua dialogul dintre israelieni și palestinieni, pentru ca pacea să domine în Orașul Sfânt și în întreaga regiune”, a spus el. 

Pentru tradiționalul mesaj al papei, așteptat de întreaga lume, se aflau 100.000 de credincioși în Piata Sfântul Petru de la Vatican. Un miliard de creștini sărbătoresc astăzi Paștele catolic. La slujba de la miezul nopții, Papa Francisc a deplâns „vântul rece al războiului”. În cuvântarea sa, suveranul pontif în vârstă de 86 de ani a vorbit despre amărăciunea, disperarea şi deziluzia pe care mulți le resimt în prezent.  Sâmbătă seară, suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, care a fost spitalizat săptămâna trecută, a prezidat timp de două ore şi jumătate vigilia pascală a Învierii Domnului în bazilica Sfântul Petru din Roma, în prezenţa unui public alcătuit din aproximativ 8.000 de persoane, conform digi24.ro.

„În faţa puterii răului (…), a logicilor de calcul şi a indiferenţei care par să guverneze societatea, a cancerului corupţiei, a propagandei nedreptăţii, a vânturilor îngheţate ale războiului”, papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi „să regăsească amintirea care regenerează speranţa”. 

Liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din lumea întreagă a botezat apoi, unul câte unul, opt adulţi – femei şi bărbaţi -, originari din Albania, Statele Unite, Nigeria, Italia şi Venezuela. 

Prin binecuvântarea „Urbi et Orbi”, suveranul pontif face în mod tradiţional un tur de orizont al conflictelor de pe planeta noastră.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.