VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

„Orientați-vă spre piața europeană!”. Îndemnul unui eurodeputat către producătorii moldoveni

Piața europeană este cea mai stabilă iar producătorii moldoveni care exportă pe această piață, văd că nimeni nu-i amenință, nu-i șantajează sau să-i dea afară, așa cum se întâmplă pe piața rusă. În acest sens, Eurodeputatul Siegfried Mureșan, a îndemnat producătorii moldoveni să se orienteze pe piața europeană unde „regulile și competiția sunt corecte”.

Președintele delegației Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova, eurodeputatul Siegfried Mureșan a declarat în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” că pe măsură ce procesul de integrare a R. Moldova în UE va avansa, va scădea birocrația iar multe bariere și taxe vor fi eliminate.

„Piața europeană este cea mai stabilă și toți producătorii moldoveni care au învățat să exporte pe această piață văd că se pot baza pe piața europeană. La momentul la care au investit și produsele lor au o calitate bună, fie că sunt fructe, legume sau vinuri, mai ales, care sunt foarte apreciate, văd că exporturile lor sunt sigure, că nu sunt periclitate, văd că pe piața europeană nimeni nu-i amenință, nimeni nu-i șantajează, nimeni nu vrea să-i dea afară. Piața rusă, piața din Belarus a decăzut, a scăzut, au fost o serie de dificultăți acolo.

Investitorii trebuie să știe că, odată ce-și câștigă locul pe piața europeană, e câștigat pentru totdeauna. Ei trebuie să știe că acolo regulile sunt corecte, competiția e corectă și produsele moldovenești își pot găsi locul iar acele produse care au ajuns pe piața europeană sunt toate apreciate.

Îndemnul meu către producători este: orientați-vă spre piața europeană. Pe măsură ce și procesul de integrare va avansa, și birocrația va scădea, aprobările de care aveți nevoie vor fi mai puține, regulile de care aveți nevoie vor fi mai puține, nu mai sunt bariere, nu mai sunt taxe. Aceea e cea mai sigură piață pentru producătorii din Republica Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.