VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Lumina vine de la Apus. Operatorul de Energie Electrică din România își deschide o filială peste Prut

Operatorul Pieței de Energie Electrică din România își va deschide în curând o filială în Republica Moldova, pe care urmează să fie tranzacționată electricitate. Despre acest lucru a discutat la București ministrul Energiei, Victor Parlicov, acolo unde a vizitat companiile Transgaz și Transelectrica.

Inițiativa a fost lansată în contextul în care SA ”Energocom” are din toamna trecută o sucursală în România, iar acest lucru a permis achiziții de energie electrică atunci când a existat deficit pe piața din Republica Moldova.

În cadrul întâlnirilor s-a discutat despre accelerarea proiectelor de dezvoltare și consolidare a infrastructurii energetice de transport, care să asigure creșterea capacității de schimb transfrontalier dintre România și Republica Moldova.

Totodată, ministrul Energiei a discutat cu reprezentanții ANRE din România despre intensificarea întâlnirilor la nivel de experți, pentru a prelua bunele practici în ceea ce privește integrarea Republicii Moldova în sistemul energetic european.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.