VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Deputații Bolea și Suhodolski, dați afară din PSRM, anunță că vor renaște stânga politică

Deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, excluși săptămâna trecută din Partidul Socialiștilor pentru sfidarea intereselor formațiunii, au aderat la Partidul ”Renaștere”, la care, zilele trecute, au aderat alți doi traseiști, foști socialiști, Alexandr Nesterovski și Irina Lozovan.

În cadrul unei conferințe de presă, Vasile Bolea a declarat că este gata să atingă noi culmi în politica moldovenească, după ce a pus temelia Partidului Socialiștilor.

”M-a surprins faptul că atât de ușor și atât de repede, fără a solicita unele explicații, conducerea PSRM a hotărât să ne excludă din echipă, din fracțiune. Am înțeles că ei nu mai au nevoie de Vasile Bolea ca persoană care în 12-13 ani a clădit temelia PSRM, a fost mereu pe baricade, a luptat pentru interesul cetățenilor, a venit cu proiecte pentru cetățeni. Toată această activitate a fost ștearsă cu buretele. Așa că am decis să ader la noua echipă și vom reuși să renaștem această idee de stânga, să nu deviem de la acele principii de care ne-am ghidat în ultimii 10 ani. Ne propunem să ajungem la scopurile politice altfel. Vom atinge noi culmi în politica moldovenească”, a declarat Vasile Bolea.

Partidul ”Renaștere”, la care au aderat Bolea și Suhodolski, pledează pentru oferirea limbii ruse a statutului de limbă oficială, pentru semnarea unui parteneriat strategic cu Rusia și Uniunea Eurasiatică și se împotrivește aderării țării la UE și NATO.

Amintim, cei doi deputați au fost excluși din PSRM în timp ce se aflau într-o vizită în Israel, acolo unde s-au întâlnit cu Ilan Șor. Într-un comunicat al socialiștilor se arăta că ”deputații, în mod conștient și deliberat, au manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului”. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.