VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Organizarea procesului educațional în perioada rece a anului, discutată la Ministerul Educației

În contextul pregătirii pentru sezonul rece al anului, Ministrul educației și cercetării Anatolie Topală a organizat o ședință de lucru cu reprezentanți ai Organelor Locale de Specialitate în Domeniul Învățământului (OLSDÎ), cu directori ai instituțiilor de învățământ general, precum și cu reprezentanți ai societății civile.

În cadrul ședinței a fost analizat gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru sezonul rece al anului. De asemenea, s-au pus în discuție posibile scenarii de organizare a procesului educațional, de adaptare a calendarului academic și a orarului, precum și modalitățile de recuperare a orelor în cazul unor situații excepționale, provocate de eventuale crize energetice sau pandemice în viitor.

Participanții la ședință au propus și analizat scenarii care prevăd desfășurarea procesului de învățământ cu prezența fizică a elevilor.

Menționăm că Ministerul Educației și Cercetării și OLSDÎ vor depune toate eforturile pentru asigurarea instituțiilor de învățământ cu cele necesare desfășurării neîntrerupte a procesului de instruire cu prezență fizică, în scopul asigurării calității studiilor.

De asemenea, Ministerul va continua discuțiile cu responsabilii din domeniul educației și reprezentanții societății civile în vederea identificării unor soluții optime pentru eventualele probleme care pot să apară în desfășurarea procesului educațional în anul curent de studii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.