VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

OMS avertizează despre noua mutație a Omicron: „Are o rată de creștere mai mare”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a observat o creștere cu 80% a cazurilor de COVID-19 în perioada 10 iulie – 6 august 2023, una dintre cauze fiind noua mutație a Omicron EG5, identificată în peste 50 de țări, transmite Euronews, citată de Digi24.

O nouă variantă a virusului COVID-19 alertează Organizația Mondială a Sănătății, care cere țărilor să nu elimine propriile măsuri de supraveghere.

Datele analizate de organismul sanitar arată o creștere cu 80% a cazurilor din 10 iulie până în 6 august față de cele 28 de zile precedente, printre altele, și din cauza noii mutații a Omicron, EG5.

OMS monitorizează varianta din iulie. EG5 are efecte similare cu Omicron, dar are o rată de creștere mai mare, ceea ce înseamnă că este mai transmisibilă. Nu ajută căldura extremă, care în emisfera nordică îi determină pe oameni să se refugieze în casă pentru a sta la răcoare. „Virusul va profita de acest lucru”, avertizează expertul.

„Rezultatele obținute în toate aspectele supravegherii, îngrijirii clinice, prevenirii infecțiilor, controlului, tot ceea ce s-a făcut pentru COVID-19 este o investiție pentru viitor. Astfel, eliminarea acestor sisteme nu este deloc înțeleaptă”, afirmă Maria Van Kerkhove, consultant pentru MERS/COV la Organizația Mondială a Sănătății.

Varianta EG5 a fost detectată în peste 50 de țări. OMS prevede că ar putea deveni dominantă, deși nu există indicații precise cu privire la numărul de infectări sau reinfectări și numai jumătate din țările lumii raportează cazuri în acest moment.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.