VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oleg Crețul, președintele Comitetului Paralimpic al Republicii Moldova a devenit campion european paralimpic la Judo pentru nevăzători

Oleg Crețul, președintele Comitetului Paralimpic al Republicii Moldova a devenit campion european paralimpic la Judo pentru nevăzători. Sportivul a cucerit medalia de aur la categoria de greutate de 90 kg, învingându-l în marea finală pe Bicer Gokhan, reprezentant al Turciei.

Pe locul al treilea de pe podium a urcat Ion Basoc care a obținut medalia de bronz la categoria de greutate de 100 kg. Sportivii Ina Cernei și Vadim Crețul s-au clasat pe locul cinci.

Campionatul European de Judo IBSA pentru nevăzători s-a desfășurat în orașul Cagliari, Italia, în perioada 30 august – 5 septembrie 2022.

Republica Moldova a fost reprezentată la această competiție internațională de membrii Lotului Național de para-judo: Oleg Crețul, Ion Basoc, Inga Cernei, Vadim Crețu, Ion Tărîță, Oleg Nemțan și Ion Cernei, ei fiind asistați de antrenorii Vitalii Gligor, Denis Țurcan, Ivanov Serghei.

Precizăm că participarea la această competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări sportivilor și antrenorilor, urându-le mult succes în continuare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.