VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, întrevedere la Copenhaga cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei: Subiectele discutate

”Integrarea europeană a Republicii Moldova este proiectul nostru de țară și noi vom face tot posibilul să avansăm la acest capitol prin reforme concrete și în interesul cetățenilor”. O declarație în acest sens a fost făcută la Copenhaga de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Henrik Dam Kristensen.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor moldo-daneze și extinderea contactelor între cele două țări.

Subiectul principal al discuției l-a constituit agenda de integrare europeană a țării noastre în contextul obținerii statutului de țară candidată. Șeful legislativului a exprimat recunoștință pentru susținerea de către Danemarca a Opiniei Comisiei Europene de a ne acorda acest statut.

Cei doi președinți de parlament au făcut un schimb de opinii și despre situația din regiune în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Șeful legislativului a spus că, în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova, sunt peste 80 de mii de ucraineni, iar eforturile autorităților sunt concentrate în direcția încadrării refugiaților în procesul educațional și în câmpul muncii.

În cadrul discuțiilor Președintele Parlamentului a subliniat interesul țării noastre de a coopera în domeniul eficienței energetice și al digitalizării, dar și în identificarea unor noi oportunități de atragere a investitorilor danezi în Moldova. Șeful legislativului a încurajat companiile daneze să investească în Moldova, în special în domeniul regenerabilelor.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova s-a referit, în cadrul întrevederii, și la prioritățile sesiunii parlamentare de toamnă: îmbunătățirea legislației, combaterea dezinformării și propagandei, toleranță zero la finanțarea netransparentă a partidelor politice.

„Noi vom continua să facem ordine în instituțiile publice, să îmbunătățim mediul de afaceri, să susținem păturile vulnerabile din societate, să muncim pentru a minimiza impactul războiului și a contribui la stabilitatea regională. Dar acest lucru îl vom reuși prin unitate și cu prieteni adevărați”, a mai declarat Igor Grosu.

Reamintim că președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Regatul Danemarcei, în perioada 5-8 septembrie 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.