VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Meteorologii anunță Cod Galben și Cod Portocaliu de secetă hidrologică în R. Moldova până pe 13 septembrie

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben și Portocaliu de secetă hidrologică. Alerta este valabilă până la 13 septembrie 2022.

Astfel, în perioada vizată se va înregistra va menține scurgerea scăzută a apei ce va constitui:

  • Râul Prut – 35-50% din valorile medii multianuale lunare.
  • Râurile mici: Vilia, Racovăț, Draghiște, Ciorna, Iagorlîc, Ichel, Bîc – 30 – 50% din valorile medii multianuale lunare.
  • Râul Răut (cu afluenții Căinari, Cubolta, Ciulucul de Mijloc), Botna și Cogîlnic – 10 – 30% din valorile medii multianuale lunare.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.