VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial: Instituțiile educaționale din Capitală, pregătite pentru începerea noului an școlar

Infrastructura instituțiilor de învățământ din Capitală este pregătită pentru începerea noului an școlar 2022-2023. Informații în acest sens au fost prezentate astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

Potrivit lui, până în prezent, în peste 90 la sută din edificii, lucrările de reparații s-au încheiat, iar în celelalte instituții, intervențiile care urmează să fie făcute nu vor afecta procesul educațional.

De asemenea, până în 1 septembrie 2022, cinci echipe sectoriale, cu specialiști din cadrul Primăriei Chișinău și ANSA, vor verifica pe teren gradul de pregătire al școlilor și grădinițelor pentru noul an de studii.

Reamintim că astăzi, primarul general, Ion Ceban, a solicitat responsabililor municipali să comunice suplimentar cu reprezentanții instituțiilor educaționale și părinți că în acest an careul de 1 septembrie va avea loc în regim normal, precum și despre noua procedură de obținere a abonamentelor de circulație pentru elevi în transportul public de pasageri.

Subliniem că în anul curent, au fost depuse peste 12.000 cereri de înscriere a copiilor în clasa I, fiind formate 343 de clase, în cele 123 de instituții școlare din Capitală.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.