VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dmitri Medvedev, pe canalul său de Telegram, a transmis şefilor de stat europeni „Salutări călduroase”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte al țării, Dmitri Medvedev, a estimat că până la sfârșitul acestui an preţul gazului va ajunge la 5 000 de euro per mia de metri cubi de gaz, cu o creștere pe care țările occidentale o leagă de invazia militară rusă din Ucraina, după cum relatează postul italian Rai News, citat de Rador.

„Din cauza faptului că preţul gazelor a crescut, ajungând la 3 500 de euro per mia de metri cubi, sunt nevoit să revizuiesc în sus costul așteptat, care va ajunge la 5000 de euro până la sfârșitul lui 2022”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram. Adresându-se şefilor de stat europeni, a încheiat postarea scriind „Salutări călduroase”.

Cuvintele fostului președinte rus alimentează şi mai mult temerile care, din cauza creșterii continue a prețului gazelor, stăpânesc întreaga Europă. O problemă centrală și în campania electorală italiană pentru alegerile din 25 septembrie, notează sursa citata.

Toți liderii de partid cer guvernului de la Roma să ia măsuri pentru a uşura poverile gospodăriilor și întreprinderilor, însă executivul italian anunţă că deocamdată nu sunt prevăzute măsuri iminente în acest sens.

Între timp, la Bruxelles, se lucrează la ipoteza plafonării preţurilor gazelor și se pregăteşte o reuniune extraordinară a miniștrilor energiei.

Ministrul german al energiei a declarat pentru presa germana că depozitele de gaze ale Germaniei se umplu mai repede decât se aștepta, în ciuda incertitudinii legate de aprovizionarea prin intermediul unei conducte cheie din Rusia.

„Companiile vor putea să-şi ia apoi gaze din instalațiile de stocare, așa cum a fost planificat, pentru a le furniza industriei și gospodăriilor”.

Germania face tot posibilul pentru a termina operaţinea de stocare a gazelor la timp pentru iarnă. Coaliția de guvernământ de la Berlin a impus ca până în octombrie facilitățile să fie pline 85% și 95% până în noiembrie.

În acest context, Rusia arde cantități mari de metan la uzina sa din Portovaya, în apropiere de granița cu Finlanda. Acest lucru a fost dezvăluit de o analiză a companiei norvegiene publicată de BBC, care a difuzat câteva imagini ale flăcărilor mari, care se înalţă de la centrala administrată de Gazprom, imaginile sunt luate prin satelit şi care arată radiațiile infraroșii cauzate de arderea gazelor. Potrivit unor experți, ar fi vorba chiar de gazul destinat exportului în Germania.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.