VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O publicație care a răspândit falsuri despre Nemerenco, obligată să dezmintă informațiile și să achite 10 mii de lei

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că a câștigat procesul împotriva publicației periodice „Timpul de Dimineață”. Potrivit ministrei, publicația „a răspândit falsuri despre așa-zisa pensiune cu bani europeni” care ar fi fost construită de ea în România.

Ala Nemerenco s-a plâns în instanță după ce „Timpul de Dimineață” a publicat articolul intitulat „Scandalul în jurul vilei familiei Nemerenco în presa din România – ministru din R. Moldova, acuzat că și-a făcut pensiune cu bani europeni în România și o folosește în scop personal”.

Ministra a precizat că pe 20 iunie curent a câștigat procesul împotriva publicației „Timpul de Dimineață”. Astfel, instanța i-a impus să elimine și să dezmintă informația răspândită de ei anul trecut, publicând un text că acel articol este unul defăimător și fals și să achite 10 mii de lei repararea prejudiciului moral cauzat, și taxele de judecată.

„La 21 iulie hotărârea instanței a devenit definitivă, iar la 22 septembrie a fost eliberat titlu executoriu. Astfel, publicația va fi silită să elimine articolul, să publice că a fost unul defăimător și fals, și să achite 10 mii de lei”, a precizat ministra într-o postare pe Facebook.

Nemerenco a declarat că toți banii îi va dona la patru copii orfani din raionul Rezina.

„Ar fi trebuit să acționez în judecată încă un tip care delibera aceste falsuri la greu, în loc să muncească în slujba poporului. Dar e atât de mărunt și jalnic tipul încât nu merita. S-a făcut singur renumit – îl știe o țară-întreagă drept “два магнитофона и две куртки” sau “2 cuptoare cu microunde, 2 calorifere, un aspirator, 4 saci de dormit și multe-multe conserve”. Dar dacă mai continuă, îl acționez. Niciodată să nu vă lăsați umiliți, dragi oameni. Niciodată să nu lăsați mâinile în jos. Mai ales în fața hoților care plătesc să vă murdărească”, a conchis ministra.

În acest sens, Nemerenco s-a referit la Boris Gîlcă, fostul șef al Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău, care a fost suspectat de delapidare de bunuri în proporții considerabile, achiziționate din fonduri externe pentru refugiați. În urma perchezițiilor ofițerilor CNA, la domiciliul acestuia au fost depistate mai multe cutii cu produse alimentare, obiecte și produse de igienă, electrocasnice (cuptoare cu microunde, reșouri electrice, aspirator), saci pentru dormit, veselă și alte bunuri. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.