VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

O persoană a murit și alte șapte – rănite într-un atac cu rachetă și bombardamente asupra regiunii Harkov

Regiunea ucraineană Harkov a fost vizată într-un atac cu rachetă şi bombardamente, a anunţat luni şeful administraţiei regionale Oleg Sinegubov.

Inamicul a bombardat localităţile Ciuguev şi Kupiansk cu artilerie, tancuri şi mortier”, a anunţat într-un mesaj postat pe Telegram Sinegubov, conform CNN, citată de News.ro.

La Kupiansk, în urma atacurilor inamice, sedii ale unor utilităţi au fost avariate, a izbucnit un incendiu. În satul Vovceanski Hutori, în districtul Ciuguev, o clădire rezidenţială privată a fost distrusă într-un bombardament”, a precizat el.

O rachetă lansată cu un sistem de tip S-300 a lovit o piaţă în satul Şevcenkove, în distructul Kupiansk, a mai precizat el.

Potrivit Centrului Regional de Asistenţă Medicală de Urgenţă, şapte civili au fost răniţi într-un atac cu rachetă în satul Şevcenkove. Printre ei se află o fată în vârstă de 13 ani”, acuză Sinegubov.

O femeie în vârstă de 60 de ani a murit în acest atac cu rachetă, iar toate celelalte victime au fost spitalizate, a precizat el.

Bombardamente ruseşti au continuat în diverse părţi ale liniei frontului, în sud-estul Ucrainei, a anunţat, la rândul său, şeful Administraţiei Militare a Doneţkului, Pavlo Kirilenko.

O persoană a fost rănită într-unul dintre aceste bombardamente, care au avut loc în apropiere de Vulhledar, Soledar, Ceasov Iar şi către Lîsîceansk, a precizat într-o postare pe Telegram Kirilenko.

Regiunea Doneţk este controlată înm mare parte de către separatişti proruşi din 2014 şi ste una dintre cele patru regiuni ucrainene a căror anexare Moacova a revendicat-o la sfârşitul lui septembrie.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.