VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

O nouă față a Muzeului de Istorie din Bălți

Muzeul de Istorie și Etnografie de la Bălți și-a deschis ușile pentru vizitatori după o perioadă de renovare. Lucrările de reabilitarea a instituției culturale au început în 2022 și au costat 6,2 milioane de lei. Banii au fost oferiți din Fondul de Dezvoltare Regională și Locală, iar Primăria din Bălți a venit cu o contribuție de 620 de mii de lei.

Inaugurarea sediului modernizat are loc în contextul Zilei Internaționale a Muzeelor, la eveniment fiind prezenți secretarul general al Ministerului Infrastructurii, Angela Țurcanu și funcționari locali.

În cadrul proiectului de reabilitare, clădirea muzeului a fost termoizolată, au fost schimbate ușile și ferestrele, sistemul de încălzire, au fost instalate sisteme de ventilare, corpuri de iluminat LED și panouri electrice.

De asemenea, au fost achiziționate și mai multe echipamente și dispozitive, printre care 10 televizoare, trei proiectoare, patru computere, o minitipografie digitală, camere de supraveghere și ecrane LED.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.