VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O nouă creștere a nivelului apei în râul Nistru, anunțată de Serviciul Hidrometeo

Nivelul râului Nistru va crește între 0,5 metri și chiar peste un metru, în unele regiuni, din cauza deversărilor de la Lacul de acumulare de la Novodnestrovsk din Ucraina. Serviciul Hidrometeorologic anunță că noile cote se vor ridica între 50 cm și peste un metru în zona raioanelor Dondușeni, Soroca, Florești, Șoldănești, Rezina, Orhei și Dubăsari.

Meteorologii susțin că apa se va scurge în limitele albiei râului Nistru. Noile creșteri sunt cauzate de deversările de la centrala de la Novodnestrovsk, acolo unde se înregistrează un volum de scurgere de până la 600 de tone pe secundă. Specialiștii anunță o stabilizare a cotelor după 6 mai.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.