VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mesajele primelor persoane în stat de Ziua Libertății Presei. Sandu: Avem nevoie de jurnaliști liberi pentru demascarea actelor de corupție, indiferent cine le comite

De Ziua Libertății Presei, primele persoane în stat au venit cu mesaje prin care le mulțumesc jurnaliștilor pentru munca depusă și așteaptă de la ziariști, în continuare, să contribuie la „consolidarea unei societăți democratice”.

„De Ziua Internațională a Libertății Presei, îi felicit și le mulțumesc tuturor jurnaliștilor care-și fac munca onest și servesc interesul public. Să fii un jurnalist onest înseamnă să fii un jurnalist liber. Avem nevoie de cât mai mulți jurnaliști bine pregătiți, liberi să informeze cetățenii despre lucrurile importante pentru societate și curajoși în demascarea actelor de corupție indiferent cine le comite. Presa liberă înseamnă garanția unei societăți democratice”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Iar președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că își începe ziua cu cititul presei.

„Mulțumiri tuturor reprezentanților presei care își fac misiunea cu corectitudine, în mod onorabil, cei care informează cetățenii Republicii Moldova și spun asta nu în calitate de Președinte al Parlamentului, spun asta în calitate de cetățean care își începe fiecare zi cu cititul presei. Ca și mine, sunt zeci de mii de oameni care fac același lucru și este foarte important ca acești oameni să fie informați corect. De aceea mizăm în continuare pe efortul Dvs de a informa corect, pe efortul de a combate minciunile și propaganda. Împreună vom reuși să înaintăm spre o lume liberă, pașnică, bogată – europeană!”, se arată în mesajul lui Igor Grosu.

O societate care respectă și protejează jurnaliștii este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene. Atunci când democrația este amenințată de elementele unui război hibrid – dezinformarea și propaganda, societatea se bazează o presă liberă și independentă, care să furnizeze informații veridice și imparțiale. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean în contextul Zilei Internaționale a Libertății Presei, transmite IPN.

Potrivit lui Dorin Recean, trebuie dezvoltată în continuare o piață media liberă care să susțină un jurnalism de calitate, care informează și provoacă gândirea, dar și pentru a avea un spațiu audiovizual curat, ferit de propagandă și dezinformare.

Premierul susține că în această zi „este alături de cei care aduc adevărul în casele noastre”, adevăr care nu poate fi suprimat. „Unitatea noastră în apărarea acestei valori fundamentale este esențială pentru democrația în Republica Moldova. Încurajez toți cetățenii și instituțiile guvernamentale să continue să sprijine și să protejeze presa liberă și independentă”, a adăugat oficialul. În întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Libertăţii Presei la data de 3 mai. Această zi este proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO, din anul 1991.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.