VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O moldoveancă și doi turci, condamnați pentru organizarea migrației ilegale

Trei persoane au fost condamnate pentru organizarea migrației ilegale a unui cetățean turc spre spațiul Uniunii Europene. O decizie în acest sens a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Hâncești.

Potrivit unui comunicat remis presei, doi dintre inculpați sunt originari din Turcia cu vârstele de 49 ani, și respectiv 32 ani. Cea de-a treia persoană condamnată este concubina unuia dintre cei doi inculpați, o moldoveancă în vârstă de 33 de ani.

Potrivit procurorilor, în perioada lunilor aprilie-iunie 2022, inculpații urmărind scopul obținerii unui folos material în urma organizării migrației ilegale a unui cetățean turc în spațiul Uniunii Europene, au organizat transferul victimei din Turcia până în Republica Moldova.

După care, tot cei trei inculpați au organizat ieșirea ilegală de pe teritoriul Republicii Moldova și intrarea ilegală a cetățeanului turc pe teritoriul României, primind  pentru aceasta de la ultimul, suma de 8.500 euro, conveniți pentru organizarea intrării și șederii victimei pe teritoriul Franței.

În continuarea implementării planului  infracțional, inculpații au ghidat victima, fiindu-i luate actele de identitate, cardul bancar, cât și suma de 3.000 euro, aflate asupra sa, spre frontiera cu România unde ultimul, a trecut înot râul Prut.

Astfel, întru asigurarea deplasării victimei spre Republica Franceză, având o înțelegere cu ultimul că o vor prelua mai târziu, însă din motive necunoscute, dânșii nu au revenit, victima a fost abandonată și depistată de către angajații poliției de frontieră Vaslui, fiind ulterior predată organelor de drept a Republicii Moldova.

Așadar, în rezultatul examinării procesului penal, instanța de judecată de la Hîncești le-a aplicat celor trei inculpați pedepse non-privative de libertate sub formă de amendă în mărime 45.000 de lei, deși acuzatorii de stat de la Procuratura raionului Hâncești au solicitat în dezbaterile judiciare aplicarea unor pedepse mai aspre sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani și 4 luni pentru fiecare.

Totodată instanța de judecată la pronunțarea sentinței le-a aplicat celor trei inculpați și pedeapsa complementară sub formă de privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități legate de organizarea intrării, șederii, tranzitării sau a ieșirii de pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 3 ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.