VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Hackerii pro-ruși Killnet amenință cu atacuri cibernetice instituțiile de stat din R. Moldova

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet ameninţă că va ataca cibernetic rețelele instituțiilor de stat ale Republicii Moldova. Mesajul a fost publicat, marți 23 august, pe canalul de Telegram „We are Killnet”.

„Să înceapă iadul pe pământul Moldovei. Ping-ul rețelei de stat se va opri săptămâni întregi, iar apoi cu siguranță vor conștientiza totul în lacrimi…”, se arată în mesaj.

Amintim că la data de 10 august, curent, serverul de poștă electronică al instituției prezidențiale a fost ținta unui atac cibernetic.

De asemenea, la începutul lunii mai, Serviciul de Informații și Securitate al R. Moldova (SIS) a anunțat că mai multe pagini web ale instituțiilor publice au fost ținta unor atacuri de tip DDoS (Distributed Denial of Service). SIS a atribuit atacurile cibernetice grupării pro-ruse de hakeri KILLNET, care țintesc țările considerate de ei drept susținătoare ale Ucrainei. Gruparea a efectuat atacuri similare și asupra altor pagini web ale unor autorități din UE și asupra infrastructurii web a NATO, precum și pagini web ale entităților publice din Romania.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.