VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O familie din Nisporeni, extorcată de 10 mii de euro în urma unui șantaj și amenințări cu răfuiala

Un tată și un fiu dintr-un sat din Nisporeni au fost extorcați în urma unui șantaj și amenințări cu răfuiala, inclusiv cu moartea, din partea a doi bărbați din aceeași localitate.  

Motivul ține de pretinse declarații denigratoare pe care tatăl și fiul, de 70 și, respectiv, 37 de ani, le-ar fi făcut împotriva acestora în 2019. În baza acestei pretenții, bănuiții cu vârste sub 50 de ani, de comun cu alte persoane care urmează să fie investigate, i-au amenințat pe cei doi și familiile acestora cu răfuială fizică, inclusiv cu omor.

 Cei doi au cedat, iar în februarie 2024 le-au transmis banii personal în Varșovia, Polonia, unui așa-numit „hoț în lege”. Totuși, după transmiterea sumei, amenințările au continuat, cu pretinderea unei alte sume de 10.000 de euro, din motivul că suma precedentă ar fi fost insuficientă. Prin urmare, tatăl i-a denunțat polițiștilor.

Astfel, ofițerii INI și procurorii pentru cauze speciale au descins cu șapte percheziții în localitate bănuiților din Nisporeni, de unde au ridicat inclusiv peste 3.500 de euro care ar proveni din cei 10.000 de euro extorcați. Ulterior studierii probelor, PCCOCS le-a formulat celor doi învinuirile și a depus demersuri la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, de solicitare a arestului preventiv pentru 30 de zile. Magistrații au dispus aplicarea arestului la domiciliu, prin urmare procurorii PCCOCS au contestat încheierea la Curtea de Apel Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.