VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mexicanii și-au ales, în premieră, un președinte femeie. Este vorba de fostul primar al capitalei, Claudia Sheinbaum

Mexicanii şi-au ales, pentru prima dată în istorie, un preşedinte femeie, în persoana fostului primar de stânga al capitalei, Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum.

Ea a câştigat alegerile prezidențiale încă din primul tur, cu aproape 60% din voturi, față de 29% pentru următoarea clasată, fosta senatoare de centru-dreapta Xochitl Galvez. Candidatul de centru Jorge Alvarez Maynez ar fi primit 11 procente din sufragii. 

Născută în 1962, într-o familie de evrei cu convingeri de stânga,  Sheinbaum e doctor în inginerie energetică. Comentatorii spun că ea va trebui să gestioneze o țară sfâşiată de violență, în care cartelurile drogurilor par atotputernice şi unde, în mai puțin de două decenii, s-au înregistrat aproape jumătate de milion de omucideri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.