VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O delegație a Comisiei Europene va veni la Chișinău în cadrul unei prime runde de screening în cadrul negocierilor

O delegație a Comisiei Europene va ajunge la Chișinău, săptămâna viitoare, pentru prima rundă de screening în cadrul negocierilor de aderare la UE, acea radiografie a capitolelor pe care le realizează Guvernul.

Experții care vor face o primă analiză a situației din R. Moldova se vor afla în Capitală în zilele de 10 și 11 iulie.

„Săptămâna viitoare, pe 10 iulie, avem prima sesiune de screening bilateral. Am primit calendar imediat după Conferința interguvernamentală. Prima sesiune va dura două zile, pe 10 și 11 iulie. De obicei, toate delegațiile țărilor candidate merg la Bruxelles, noi avem marea onoare să vină Comisia Europeană la Chișinău. Este prima dată în istorie. Noi am încercat ceva nou, în așa fel încât colegii din Comisia Europeană să poată să ne cunoască nu doar prin legislație, dar și prin felul nostru de a fi, cum reușim să organizăm acest screening la noi acasă”, a declarat vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV.

Demnitarul susține că urmează să fie acoperit capitolul ce ține de achiziții publice, acesta fiind din grupul tematic elemente fundamentale. Amintim, Conferința interguvernamentală pentru începerea negocierilor între Uniunea Europeană și Republica Moldova a avut loc în 25 iunie, la Luxemburg.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.