VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numeroase încălcări, înregistrate în timpul protestului organizat de Partidul Șor. Poliția: 80 de persoane, documentate

La protestul de duminică, organizat de Partidul Șor în Capitală, au participat circa 3.800 de persoane. Despre aceasta anunță oamenii legii.

Potrivit IGP protestul nu a fost pașnic întrucât au fost înregistrate numeroase încălcări.

Din cauza modului de organizare și de manifestare în stradă a mulțimii, s-au conturat aspecte care vizează intenția vădită de încălcare a legislației cu privire la desfășurarea manifestărilor și adunărilor publice. Astfel, acțiunea nu poate fi numită una pașnică, fiind înregistrate o serie de încălcări ale legislației și provocări atât în adresa forțelor de ordine, cât și a cetățenilor, dovadă fiind și convorbirile telefonice făcute publice de Poliție.

Participanții s-au manifestat inclusiv cu acțiuni huliganice, fiind ghidate în mod special de organizatori și persoane interpuse, aruncând cu diferite obiecte în forțele de ordine. La fel au manifestat acțiuni de ultragiere și nesubordonare în raport cu reprezentanții instituțiilor de forță”, subliniază oamenii legii.

Totodată, Inspectoratul General de Poliție anunță că în jur de 80 de persoane au fost documentate pentru intenții de destabilizare, iar 28 de protestatari au fost scoși din mulțime.

Poliția nu va tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi. În context, precizăm că deținem informații că acțiunile de destabilizare au fost pregătite și orchestrate de persoane interpuse.

Solicităm repetat respectarea Legii și asumarea acțiunilor. Amintim organizatorilor că sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță”, se mai arată în comunicat.

Amintim că Partidul politic „ȘOR” a organizat proteste în centrul Capitalei pentru a șaptea duminică la rând. Potrivit organizatorilor, peste 65 de mii de oameni au ieșit la protestul antiguvernamental de duminică.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.