VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, trimis spre aprobare statelor UE

Comisia Europeană a finalizat elaborarea celui de-al 11-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, documentul fiind transmis spre aprobare celor 27 de state membre ale UE. Miercuri, pachetul urmează să fie supus discuțiilor în cadrul unei noi reuniuni a înalților reprezentanți pentru Afaceri Externe. Anunțul a fost făcut șeful serviciului de presă al Comisiei Europene, Eric Mamer, transmite news.ro cu referire la AFP.

Reprezentantul CE a adăugat că noile sancțiuni, care urmează să fie aplicate de la mijlocul lunii mai, au ca scop, printre altele, consolidarea eficacității măsurilor și „evitarea escivării” de la restricțiile impuse.

Presa occidentală precizează că în noul pachet Polonia și țările baltice au cerut deconectarea Gazprombank de la sistemul SWIFT și interzicerea importului de gaz și aluminiu din Federația Rusă. Sancțiunile pot include și interzicerea tranzitului de mărfuri pe teritoriul Rusiei și pot afecta, în premieră, și companiile chineze.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.