VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Grădina Zoologică împlinește 45 de ani de la fondare: Programul special pregătit de Primărie

În data de 9 mai, ÎM „Grădina Zoologică”, împlinește 45 de ani de la fondare. Cu această ocazie, Primăria Chișinău a pregătit mai multe surprize.

Potrivit unui comunicat remis presei, începând cu ora 10:00 vor fi organizate diferite concursuri, un spectacol distractiv cu animatori și dansuri incendiare, premii și cadouri pentru copii și oaspeți.

„Persoanele care au numele de familie - Ursu, Lupu etc., intră gratuit la prezentarea buletinului de identitate”, anunță Primăria.

La Grădina Zoo muncesc peste 140 de profesioniști, care zilnic au grijă de cele peste 430 de vietăți, 50 de specii de păsări, inclusiv ornamentale, prădătoare și cuibăritoare.

În fiecare an la Zoo se nasc zebre dungate, tauri de stepă maghiară sau lame.

Cea mai impresionantă secțiune este cea a prădătorilor. Vizitatorii pot vedea un urs brun înotând în lac, lei africani și mai mulți tigri bengali.

În ultimii ani, infrastructura Grădinii Zoo a fost modernizată. Au fost construite noi adăposturi pentru urși, animale de pradă și primate.

În total, din bugetul municipal pentru anii 2020 - 2023 au fost alocate 23 de milioane 238 mii lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.