VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Norvegia se alătură la sancțiunile UE impuse oligarhilor fugari care vor să destabilizeze RM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a anunțat, luni, 5 iunie, că Norvegia s-a alăturat sancțiunilor Uniunii Europene contra persoanelor care vor să destabilizeze Republica Moldova și pun în pericol securitatea țării. Șefa statului a declarat că țara noastră este ajutată pentru a-i opri pe cei care vor „să ne blocheze viitorul”. 

„Uniunea Europeană va sancționa persoanele care vor să destabilizeze Moldova și pun în pericol stabilitatea și securitatea țării noastre. Persoanelor introduse pe lista de sancțiuni li se va restricționa circulația, iar averile și banii lor în țările UE vor fi blocați. La sancțiunile UE s-a alăturat și Norvegia. Iar pe 1 iunie au fost anunțate sancțiuni din partea autorităților canadiene. Toate aceste state ne ajută să-i oprim pe cei care vor să destabilizeze țara și să ne blocheze viitorul”, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul conferinței de presă.

Recent, Canada a anunțat instituirea unor sancțiuni pentru oligarhii, oamenii de afaceri și politicienii moldoveni care vor destabiliza și se vor amesteca în treburile interne ale Republicii Moldova. 

Sancțiunile vizează șapte persoane și o entitate – partidul de opoziție „Șor”, a declarat Ministerul canadian într-un comunicat. Printre persoanele vizate se numără: Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon, Constantin Botnari, Gheorghe Cavcaliuc și Marina Tauber.

UE a anunțat sancționarea condamnatului Ilan Șor, fugarilor penali Vlad Plahotniuc și Gheorghe Cavcaliuc și deputata Marina Tauber, aflată în arest la domiciliu, după ce anterior și SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni oligarhilor moldoveni Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, fiind acuzați de subminarea și destabilizarea situației din Republica Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.