VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Justiția UE le-a venit de hac. Bruxelles i-a sancționat pe fugarii penali Plahotniuc și Șor

Condamnatul Ilan Șor, fugarii penali Vlad Plahotniuc și Gheorghe Cavcaliuc și deputata Marina Tauber, aflată în arest, au fost sancționați de Uniunea Europeană, fiind acuzați de subminarea și destabilizarea situației din Republica Moldova. Anunțul Bruxelles-ului a fost confirmat și de președinta Maia Sandu, care a declarat că ”acești oameni lucrează în folosul Kremlinului”.

”Acești oameni certați cu legea au trădat și continuă să trădeze interesul național, pun în pericol dezvoltarea Republicii Moldova și lucrează în folosul Kremlinului. Decizia de azi înseamnă că acestor persoane nu li se va permite circulația liberă în țările ce se vor alinia sancțiunilor, le vor fi blocați banii și sechestrate averile. Uniunea Europeană ne ajută să-i oprim pe cei care vor să destabilizeze țara și să ne blocheze viitorul”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Printre cei sancționați se numără și omul rus de afaceri Igor Ceaika. Reamintim că, la începutul săptămânii trecute, Consiliul European a elaborat documentul ce se referă la modul de sancționare și la lista celor supuși măsurilor restrictive, asta după ce la sfârșitul lunii aprilie, Consiliul European a adoptat, la solicitarea autorităților R. Moldova, cadrul legal de sancțiuni, care oferă UE posibilitatea de a impune măsuri împotriva persoanelor responsabile de sprijinirea sau desfășurarea acțiunilor care subminează sau amenință suveranitatea și independența R. Moldova, precum și democrația, statul de drept, stabilitatea sau securitatea țării.

La sfârșitul anului trecut, Ilan Șor și Vlad Plahotniuc au fost sancționați și de Guvernul Marii Britanii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.