VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AIPA, în reformare. Instituția își dublează numărul de angajați și majorează salariile din vară

Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură a trecut de prima etapă de reorganizare și reformare. Instituția și-a dublat recent numărul de angajați, de la 75 la 150, iar din vară mai multe categorii de specialiști vor ridica și lefuri mai mari.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, susține că aceste intervenții sunt necesare pentru a face față numărului mare de dosare, care, în ultimii trei ani, au crescut considerabil. De asemenea, demnitarul susține că săptămâna viitoare, Guvernul și Banca Mondială vor semna un acord de credit de 55 de milioane de dolari, dintre care 6,5 milioane sunt destinate pentru fortificarea AIPA și ANSA.

”Suprasolicitarea, evident, că duce la necesitatea angajării unui număr mai mare de specialiști. Într-o săptămână se va începe procesul. Este vorba și de majorarea salariilor. La următoarea rectificare bugetară va fi acordată și o majorare a angajaților din AIPA. Pe data de 5 iunie Guvernul și Banca Mondială vor semna un credit de 55 e milioane de dolari, care prevede o componentă de 6,5 milioane de dolari pentru fortificarea AIPA și ANSA, sunt două agenții de care depinde bunăstarea agricultorilor și garantează că produsele care ajung pe masă sunt sigure pentru a fi consumate. Aceste linii bugetare vor fi fortificate, vor fi cumpărate softuri și alte utilaje necesare. Vom avea o agenție mai puternică, cu mai multe forțe”, a declarat Vladimir Bolea în cadrul unei conferințe de presă.   

Demnitarul a mai precizat că, la rectificarea bugetară, Ministerului Agriculturii i s-a oferit suplimentar 100 de milioane de lei, fapt ce va permite deschiderea măsurilor de subvenționare a accizei pentru motorină integral pentru întreprinderile mici și mijlocii și 30% pentru cei mari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.