VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Noi reguli obligatorii pentru etichetele produselor

Etichetele produselor vândute pe teritoriul Republicii Moldova vor conține, în mod obligatoriu, informații despre alergeni și despre prezența sau absența glutenului în alimente. Un proiect în acest sens a fost aprobat de Parlament, la propunerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Documentul mai prevede ca să fie indicată țara de origine sau locul de proveniență a ingredientului primar. De asemenea, etichetarea cărnii de pasăre, de porc, a preparatelor din carne, precum și ouălor să fie făcută cu mențiunea „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”.

Prin această inițiativă, autoritățile își propun instituirea unui cadru normativ conform standardele internaționale, asigurarea protecției sănătății consumatorilor și garantarea dreptului acestora la informarea deplină, corectă și transparentă referitoare la produsele alimentare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.