VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu la întrevederea cu James Cleverly: „În condițiile atacurilor hibride generate de Rusia, vrem să conlucrăm și în combaterea dezinformării”

Situația de securitate din regiunea noastră, cooperarea moldo-britanică și semnarea acordului pentru conversia reciprocă a permiselor de conducere au fost discutate, joi, 15 martie, de președinta Maia Sandu cu Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, James Cleverly, aflat la Chișinău.

„Marea Britanie ne susține în modernizarea sectorului de apărare, a celui vamal și în combaterea traficului la frontieră, și ne ajută să menținem stabilitatea și ordinea în țară. Am apreciat sprijinul acordat de Guvernul britanic pentru programele de bună guvernare realizate în țara noastră, care promovează politicile anticorupție, îmbunătățirea mediului de afaceri, reforma justiției, a sectorului bancar și a celui energetic. Regatul Unit contribuie la dezvoltarea societății civile și a presei independente din Moldova, iar, în condițiile atacurilor hibride generate de Rusia, vrem să conlucrăm și în combaterea dezinformării”, a subliniat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a discutat cu ministrul Cleverly și despre semnarea acordului pentru conversia reciprocă a permiselor de conducere, dar și despre cooperarea comercială.

„Vrem să creștem accesul produselor moldovenești pe piața din Marea Britanie și să sporim volumul investițiilor în Republica Moldova. Îi mulțumesc, cu acest prilej, ministrului Cleverly pentru pachetul de 10 milioane de lire sterline, anunțat astăzi, pentru susținerea dezvoltării economice și sporirea independenței energetice a țării”, a conchis șefa statului. 

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, a anunțat la 15 martie că Republica Moldova va beneficia de un nou pachet de sprijin financiar, în valoare de 10 milioane de lire sterline, pentru combaterea războiului hibrid, a acțiunilor de destabilizare și a atacurilor cibernetice puse la cale, în ultima perioadă, de Rusia în regiune.

Vizita ministrului britanic de Externe vine la câteva săptămâni, după cea de-a doua rundă a Dialogului strategic moldo-britanic, care a avut loc la Chișinău. Precedenta vizită a unui șef al diplomației britanice în Republica Moldova a avut loc acum 10 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.