VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi reguli de circulație pentru trotinetele electrice: În zonele aglomerate, viteza nu va depăși 10-15 km/h

În zonele aglomerate trotinetele electrice nu vor putea depăși 15 km/h iar greutatea încărcăturii nu mai mult de 120 de kg. Decizia a fost luată ca urmare a unor discuții între reprezentanții INSP și agenții economici, care oferă acest gen de mijloc de transport în chirie.

În cadrul discuțiilor dintre reprezentanții INSP și agenții economici, a fost subliniat numărul crescut de trotinete, motiv care duce la dificultăți de circulație, dar și viteza de deplasare a acestora pentru a nu pune în pericol participanții la trafic.

„În context, s-a decis ca limita de viteză a trotinetelor electrice care se dau în chirie să fie setată astfel ca să nu depășească 10-15 km/h  în parcuri, zonele unde se înregistrează un flux mare de cetățeni, trecerile de pietoni, dar și străzile din Chișinău unde au fost înregistrate accidente/incidente cu implicarea trotinetelor. De asemenea a fost setată limita încărcăturii de nu mai mult de 120 de kg”, se menționează într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

Inspectoratul General al Poliției precizează că, de la începutul acestui an au avut loc 50 de incidente/accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice în trafic. În consecință, o persoană a decedat, iar 50 au primit diferite traumatisme. 

Totodată, pentru diminuarea numărului acestor cazuri, Poliția Republicii Moldova reamintește tuturor conducătorilor unui astfel de mijloc de transport: să traverseze strada pe trecerea de pietoni coborând de pe vehicul și transportându-l de ghidon; să poarte echipament de protecție și vestă reflectorizantă; să fie atenți la pietoni; să nu circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.