VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Furtuni devastatoare în Centrul și sudul Europei

Cel puțin 13 persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise, în urma furtunii puternice din centrul și sudul Europei. Decesele, cele mai multe provocate de căderi ale copacilor, au fost raportate în Italia și Austria și pe insula franceză Corsica, scrie BBC.

Ploile abundente și vijeliile au distrus campinguri din Corsica, lăsând în urmă șase morți și mai mulți răniți. Rafale de peste 220 de kilometri pe oră, de forța unui uragan, au răsturnat bărci, au luat pe sus acoperișuri și au rupt copaci. Victimele au fost lovite de crengi sau bucăți de acoperiș, iar ploaia torențială a provocat inundații. Zeci de mii de locuințe au rămas fără electricitate, în timp ce zeci de operațiuni de salvare s-au desfășurat în larg, pentru salvarea oamenilor din bărcile care nu se mai puteau întoarce la țărm. Oamenii spun că au fost luați pe nepregătite și că furtuna a început brusc, fără niciun avertisment. În Austria, două fete au fost ucise de un copac căzut lângă un lac.

Ulterior, presa a scris despre încă trei decese după ce un copac a căzut. Oameni striviți de copaci în Italia. Mai multe regiuni din Peninsulă sunt afectate de furtuni intense, pe care specialiștii le pun pe seama schimbărilor climatice.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.