VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Noi percheziții ale CNA în dosarul AIPA. Ministrul Agriculturii: Cu cât mai activi sunt procurorii, cu atât mai puțin se fură!

Procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții la fostul șef al Secției din Bălți a Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură și la cinci agenți economici din oraș. Ofițerii au descins în cadrul unor investigații privind modul în care unii oameni de afaceri din agricultură promiteau, ofereau și dădeau mită angajaților AIPA pentru a obține subvenții în agricultură.

”În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate contracte, ordine de plată și facturi fiscale care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice complice la infracțiune care acordau instrumente în deghizarea provenienței banilor rezultați din infracțiune, precum și certificate ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare”,  se arată într-un comunicat al CNA.

În cadrul unei emisiuni radio, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat că le dorește succes procurorilor în acțiunile lor și speră că astfel se va fura mai puțin.

”Să-și facă lucru CNA și Procuratura și noi le dorim succes. Trebuie să fie mai activi. Cu cât sunt mai activi, cu atât mai puțin se fură. Aceste abuzuri trebuie oprite. Ministerul Agriculturii vrea să fie distruse astfel de scheme. Așteptăm dosare finalizate și persoane condamnate. Acest lucru va opri pofta agenților economici de a da mită angajaților AIPA și invers”, a declarat Vladimir Bolea.

Potrivit CNA, în prezent, în gestiunea instituțiilor de drept sunt 48 de cauze penale care vizează infracțiuni de corupere pasivă și activă, trafic de influență și spălare de bani, comise de angajați ai AIPA și agenți economici în procesul de acordare a subvențiilor.

Încă la începutul anului, procurorii anticorupție au descoperit schemele prin care funcționarii încasau sume de aproximativ 150 de mii de lei de la un contract de subvenţionare pentru fermieri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.