VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi candidați înscriși în cursa electorală din Chișinău și Bălți

Încă un candidat la funcția de primar al Chișinăului a intrat în cursa electorală. Este vorba de fostul primar interimar al Capitalei Ruslan Codreanu, care candidează la alegeri din partea Blocului electoral care îi poartă numele, format din Partidul „Puterea Oamenilor”, pe care îl conduce, și „Uniunea Creștin-Socială din Moldova”, condusă de fostul ministru al Apărării Valeriu Pleșca. Iar la Bălți s-a lansat în cursa electorală, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Sergiu Burlacu.

Ambii candidați și-au prezentat public echipele cu care vor merge în alegeri și programele electorale.

„Suntem profesioniști, avem experiență și știm care sunt problemele reale și soluțiile pentru rezolvarea acestora. Municipiul Chișinău este astăzi în prag de faliment. Chișinăul nu este despre sărăcie. Noi vrem un oraș în care oamenii să fie mai educați, mai creativi, mai inovatori, un oraș în care tinerii să rămână și să creeze. Vrem un oraș mai sănătos, în care oamenii să nu respire aer poluat”, a declarat Ruslan Codreanu, candidatul Blocului electoral cu același nume la funcția de primar de Chișinău, citat de newsmaker.md.

„Primul obiectiv pe care mi-l propun este să facem un Bălți cu infrastructură dezvoltată. Astfel, în următorii patru ani va fi modernizat sistemul de apeduct și extins sistemul de canalizare. Va fi inițiat un proiect de izolare termică a fațadelor blocurilor locative cu sprijinul financiar al primăriei și cu atragerea suportului a partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova. Vor fi construite trotuare pentru oameni și parcări pentru mașini”, a declarat Sergiu Burlacu, candidatul PLDM la funcția de primar de Bălți.

În cadrul scrutinului local din 5 noiembrie vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.