VOCEA CARE NE UNEȘTE

Noi alerte cu bombă în patru instituții medicale, Judecătoria Chișinău și Aeroportul Chișinău

Au fost anunțate alerte cu bombă în patru instituții medicale, Judecătoria Chișinău, sediul Centru și Aeroportul Internațional Chișinău, a comunicat Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Despre amplasarea dispozitivelor explozive s-a anunțat prin intermediul adresei electronice. În prezent, toate entitățile responsabile activează pentru excluderea riscurilor și asigurarea securității cetățenilor.

În Republica Moldova, în ultima perioadă, numărul alarmelor false cu bombe a crescut semnificativ. Inspectoratul IGP precizează că pe parcursul anului curent au fost înregistrate peste 40 de comunicări mincinoase despre plasarea de obiecte explozive în peste 200 de obiective. Aeroportul Internațional a devenit zilnic ținta unor astfel de înștiințări. Autoritățile au anunțat mai multe măsuri, inclusiv restricționarea accesului în terminalul aeroportului, acesta fiind permis doar personalului și călătorilor.

Potrivit legislației penale, persona vinovată de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27500 până la 42500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.

Articole similare

spot_img

cele mai populare