VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Andrei Spînu i-a asigurat pe cetățenii Republicii Moldova că în această iarnă vor avea căldură în case

Într-un briefing, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a dat asigurări că, în pofida crizei energetice și a necunoscutelor ce țin de contractul la gaz cu Gazprom, la iarnă cetățenii Republicii Moldova vor avea căldură în case.

„Toți consumatorii casnici vor avea în continuare acces la caldură. Guvernul va fi alături de oameni în această perioadă și împreună vom depăși această situație. Vom avea rezerve de gaz, ne pregătim de scenariile în care unele întreprinderi trec pe surse alternative de energie”, a spus Spînu.

Ministrul Infrastructurii a specificat că sunt șapte pași pe care urmează să-i întreprindă Guvernul în acest sens. Printre aceștia se numără identificarea resurselor alternative de energie, achiziția cărbunelui, a păcurii, vor fi stabilite reguli pentru întreprinderi în caz de limitare a furnizării gazelor, va fi majorat numărul de consumatori protejați. Se vor crea premise pentru ca populația să aibă lemne de foc. Au fost deja semnate primele contracte pentru suplinirea rezervei naționale , a menționat Spînu.

”Vom promova consumul rezonabil în instituțiile publice, în companii și la consumatorii casnici. Cetățenii care sunt conectați la încălzirea centralizată în Chișinău, Bălți sau centre raionale, gospodăriile care se încălzesc cu lemne sau cărbune, oamenii care au cazan sau aragaz, în această iarnă toți vor avea căldură în case”, a reiterat Andrei Spînu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.