VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu: Suntem pe ultima sută de metri în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, susține că R. Moldova este pe ultima sută de metri în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău subliniază că în acest R. Moldova a înregistrat progrese substanțiale la mai multe capitole.

Comunicăm regulat cu partenerii noștri din Uniunea Europeană pentru a-i ține la curent cu dezvoltările și evoluțiile noastre. În acest context, am efectuat o vizită de lucru de la Bruxelles, unde m-am întâlnit cu Olivér Várhelyi, Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a Uniunii Europene și Simon Mordue, Consilier Șef pentru Politică Externă din cadrul cabinetului Președintelui Consiliului European”, a scris Popescu pe o rețea de socializare.

Ministrul menționează că a discutat cu oficialii europeni despre ultimele evoluții în procesul de implementare a celor nouă recomandări emise de Comisia Europeană și progresele substanțiale realizate de țara noastră în ultimul an.

Accentul conversațiilor noastre s-a pus pe faptul că suntem în mijlocul unui amplu proces de autoevaluare pentru a asigura compatibilitatea legislației naționale cu cea europeană. La fel, i-am informat pe interlocutorii mei despre elaborarea și punerea în consultări publice a Planului Național pentru Aderare la Uniunea Europeană. Acest plan reflectă în mod clar obiectivul nostru național de a pregăti Republica Moldova pentru aderarea la UE până în 2030. Am subliniat angajamentul și hotărârea noastră față de agenda de reforme și implementarea continuă a recomandărilor Comisiei Europene. Ne concentrăm pe eforturile de a avansa în procesul de aderare și ne bazăm pe sprijinul instituțiilor europene și al statelor membre pentru a iniția negocierile cu Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an”, a mai scris Popescu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.