VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aeroportul Tel Aviv, atacat cu rachete de gruparea Hamas: „Situația este foarte tensionată”

Gruparea Hamas a atacat cu rachete aeroportul din Tel Aviv.

Potrivit corespondenților Digi24, aflați la fața locului, Aeroportul a fost evacuat, e panică acolo pentru că s-a dat alarmă de atac aerian. Rachetele nu au lovit aeroportul, acestea au fost interceptate de sistemul Iron Dome. Oamenii fug speriați din aeroport.

Zborurile pe Aeroportul „Ben Gurion” din Tel Aviv au fost reluate, după ce anterior au fost suspendate.

Cristina Cileacu, jurnalist Digi24: „După ce am ieșit din aeroport, eram în zonă, încercam să facem niște lucruri tehnice și instant s-a auzit în toate difuzoarele anunțul în ebraică. Nu înțelegeam ce se spune și am rămas pe loc. Dar am văzut că toată lumea aleargă. Ne-au luat cumva oamenii și ne-au împins, spunându-ne „La adăpost! La adăpost!” în limba engleză – „Shelter! Shelter! Go! Go!”, „Plecați cât mai repede”. A

m apucat să filmăm în timp ce alergam înspre adăpost și toată lumea a abandonat tot ce înseamnă bagaje și orice altceva. Le-au lăsat unde erau și au fugit rapid să se adăpostească. Ulterior după ce alarma momentan s-a încheiat, cel puțin aici pe Aeroportul Ben Gurion. Nu știu ce este în oraș, pentru că nu am ajuns momentan în Tel Aviv.

Am fost invitați să ieșim afară și, tocmai pentru că suntem printre puținii străini care sunt în momentul de față aici pe aeroport, și în avionul care ne-a adus la Tel Aviv eram singurii români și foarte mulți israelieni ne întrebau dacă suntem siguri că vrem să venim aici și am spus că trebuie să venim, pentru că e foarte important ce se întâmplă în Israel. Ne-au dat foarte multe date. Noi suntem chiar pe aeroport și, având în vedere că a fost ridicată alarma, deci în momentul acesta putem să circulăm în interiorul aeroportului, nu ne-am terminat treaba pe care o avem aici, de aceea încă nu am ieșit din aeroport, în momentul de față lumea s-a relaxat. Situația de criză a trecut.

Amenințările Hamas sunt reale. Hamas, ca niciodată până acum, a aplicat alte tactici și, având în vedere cât de mulți străini au murit deja în acest război pe care l-a început Hamas sâmbătă dimineață, este clar că vor face tot ce spun că fac. De ce? Pentru că știu, la rândul lor, ce-i așteaptă în momentul în care se revoltă împotriva Israelului. Situația este foarte tensionată. Pe aeroport sunt străini care nu mai au cu ce să plece, se amână în continuu zboruri și lumea încearcă să găsească soluții, dar până nu se termină războiul, situația rămâne tensionată până la capăt”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.