VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Nicu Popescu la Madrid: Vom coopera strâns cu președinția spaniolă a Consiliului UE pentru integrarea europeană accelerată

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o vizită de lucru în Regatul Spaniei la invitația omologului său spaniol, José Manuel Albares Bueno, ministrul afacerilor externe, al Uniunii Europene și al cooperării.

Aderarea la Uniunea Europeană, securitatea regională și cooperarea în sfera comercial-economică au fost sublictele discutate de șeful diplomației de la Chișinău cu omologul său spaniol.

„Vom coopera strâns cu președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene care începe din 1 iulie cu obiectivul principal – integrarea europeană accelerată și livrarea reformelor în domeniul justiției, luptei împotriva corupției, consolidarea democrației și capacităților administrative și modernizarea economiei,” a spus vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, vicepremierul Nicu Popescu, a condamnat ferm agresiunea militară rusă și încălcarea dreptului internațional. Oficialii au discutat despre provocările cu care se confruntă țara noastră din cauza acestui război brutal, în special în sfera energetică, securitatea cibernetică și amenințările hibride. Moldova continuă efortul umanitar găzduind refugiații ucraineni, oferind asistență umanitară, contribuind la Căile solidarității și stabilitatea regională.

La fel a fost convenită sporirea dialogului în sfera comercial-economică prin organizarea unor misiuni ai oamenilor de afaceri, intensificarea contactelor pe linia ministerelor de externe pe dimensiunea afacerilor europene, ministerelor apărării și ai afacerilor interne pe dimensiunea de securitate și reziliență.

Totodată vor fi promovate, împreună cu partea spaniolă, inițiative în beneficiul cetățenilor noștri - intrarea în vigoare a acordului în domeniul social, semnarea în viitor a acordului privind conversiunea permiselor de conducere și continuarea discuțiilor privind liberalizarea roaming-ului.

În cadrul vizitei, ministrul Nicu Popescu a semnat un memorandum de înțelegere între Institutul Diplomatic al Republicii Moldova și Școala diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe, al Uniunii Europene și Cooperării al Spaniei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.