VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Igor Grosu, în discuție cu diaspora din Turcia: „Deși sunt plecați din țară, oamenii noștri sunt conectați la realitățile de acasă, le pasă de Moldova

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu mai mulți cetățeni moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Republica Turcia. Discuțiile s-au referit la situația economică și socială din țară, precum și la problemele existente.

„M-am bucurat să remarc că, deși de mai mulți ani sunt plecați din țară, oamenii noștri sunt conectați la realitățile de acasă, le pasă de Moldova și rudele care au rămas în țară”, a precizat șeful legislativului.

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului a menționat despre determinarea fermă a autorităților în procesul de integrare europeană. Respectiv, i-a încurajat pe conaționalii noștri să continue să promoveze Republica Moldova ca destinație turistică și de afaceri.

„Le-am spus că avem nevoie de cât mai multe investiții în Republica Moldova și am notat sugestiile lor de îmbunătățire a mediului de afaceri”, a anunțat Igor Grosu. 

La finalul discuțiilor, Președintele Parlamentului le-a mulțumit pentru susținere și pentru că și-au făcut timp pentru o discuție despre mersul lucrurilor în țara de baștină. „După aceste discuții, am realizat că, indiferent că te-ai născut la Comrat, Soroca, Tighina, Chișinău, Anenii Noi, Cahul, Ștefan Vodă, oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional, să se integreze și să ducă bunul nume al țării noastre în lume”, a concluzionat Igor Grosu.

Discuțiile au avut loc în incinta Teatrului de păpuși TEMPO din Ankara, acolo unde directoare este actrița Marina Yüce, originară din Autonomia Găgăuză, care, alături de colegii săi, au prezentat spectacolul „Guguță”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.