VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Andrei Spînu la București: Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control

Andrei Spînu, vicepremierul Republicii Moldova, a afirmat că „Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control, ca să-și poată promova interesele proprii”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu la postul de televiziune din România Digi24.

„Este evident că Republica Moldova a fost în vizorul Moscovei tot timpul, și nu s-a schimbat nimic în ultimii 30 de ani, ca să fim foarte sinceri. Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control, ca să-și poată promova interesele proprii, și nu interesele populației noastre. Noi vedem foarte clar că se folosesc elemente ale războiului hibrid, inclusiv propaganda, finanțarea anumitor partide politice de opoziție, tot felul de provocări în diferite zone ale țării, inclusiv acea criză energetică generată de Gazprom. Deci, toate astea fac parte din acel război hibrid pe care, considerăm noi, că Rusia îl duce în țara noastră. Acest lucru și l-au dorit permanent, nu este ceva nou, dar acum se acutizează, ținând cont de ce vedem că se întâmplă în Ucraina”, a spus Andrei Spînu.  

Vicepremierul a vorbit și despre situația din stânga Nistrului menționând că „este complicată” iar autoritățile de la Chișinău analizează foarte serios toate riscurile din această perspectivă.

„Mesajul actualei guvernări este că noi ne dorim pace și vom face în primul rând tot ce ne stă în putere ca să păstrăm această pace, necesară pentru țara noastră. Cetățenii Republicii Moldova, nici pe malul stâng, dar nici pe malul drept al Nistrului nu-și doresc război, indiferent câți soldați ai Rusiei sunt în Transnistria”, a conchis ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.